2008. június 3., kedd

Butterfly Primorac off-



A Butterfly egyik legnépszerűbb fája. Hagyományos „5 réteg fa” konstrukció. Lapvastagsága kb. 5,9 mm.
Azon fák közé tartozik, amikre lehet mondani, hogy „van benne érzés”. Jellegét tekintve egy allround fa támadó irányba való eltolásaként jellemezhető. A középső és a külső rétegek közötti második rétegek két oldalt viszonylag vastagok a rétegvastagság-arányokat tekintve, és ezek a „második rétegek” adják a fa érzésének, játékban való viselkedésének egyik fő alapját. A fával a játék akkor magabiztos, ha minimum közepesen nagy lendülettel valósítjuk meg ütéseinket, pörgetéseinket. A passzív droppolás viszont finoman is pontosan oldható meg. A finom, szinte csak húzott jellegű pörgetéseknek nem igazán kedvez. Egyszerűen megfogalmazva: legjobban akkor viselkedik, ha lendületesen támadunk vele, akkor egy jól kontrollálható támadójáték valósítható meg.

Összehasonlítás a Forte-val:
A Forte-hoz képest kevésbé „koppanós” fa, de alapsebességében hasonló. Aki „ labdába harapósabb”, és allroundosabb viselkedésű támadófát igényel, inkább a Forte-val támadjon, aki dinamikusabbat, annak a Primorac jobb választás.

Szoftokkal való összhatás: legjobbnak én medium vagy medium- os szivacsú japán támadószoftokkal találtam. Pl. Donic Coppa vagy Yasaka MarkV GPS.
Coppa 2.1 vagy GPS 2.0-s szivacsokkal párban falsosnak, és sokoldalúnak bizonyult az ütő, 2-3 réteges hagyományos VOC-s, benzines ragasztóval csörgetve.
Megjegyzés: érdemes odafigyelni, vigyázni épségére, mert középső rétege egy idő után hajlamos a berepedezésre, ami egy bizonyos mérték után már gyengíthet az ütőlap stabilitásán.