2008. május 31., szombat

A Király - DHS Hurricane King


Emlékezetből írom, mert mindkettőtől megváltam 1-2 hete.
Először is a marketing: A DHS azt állítja róla, hogy - a szokásos duma - ez a fa Wang Liqinnek lett kifejlesztve és ő ezzel játszik...bla-bla-bla. Bizonyos források azt állítják, hogy csak egy átnyelezett Stiga Offensive Classiccal játszik, mások meg azt hogy a Hurricane King egy az egyben a Stiga OC másolata, így aztán nem kellett neki nyelezni semmit. (ez biztosan nem igaz, összetétele nem ugyanaz mint a Stiga OC: színezett limba-fenyő-samba, a HKing pedig színezett koto-fenyő-samba.)
A valóság: A fa emlékeim szerint 151×159mm-es, ami eléggé nagynak számít manapság. Ovális fejformája és felépítése miatt a sweetspot eléggé kívül van és ráadásul jó erőt sugárzóan flexibilis. Ettől aztán olyan befejezőt lehet vele pörgetni, hogy az ellenfél max. a labdáért mehet. Más témában jó fejformát keresve rájöttünk arra is, hogy a Stiga Mellis (~1960) fejformájának arányos kicsinyítésével pontosan a Hurricane King fejét kapjuk (kösz Robi!) Tehát a kínaiak nem bízták a véletlenre... Nekem mindkét fám "LONG" jelzésű volt, azaz valszleg létezik belőle rövid változat is, de az EUban nem forgalmazzák. (Távolkeleten még az évjárat szerint is válogathatunk) A sebességindexe OFF++...hozzá kell tenni, hogy eddig mindenki lassúnak skálázta, de a hozzám közel álló "rugó-elmélet" szerint (amit ezek szerint a kínaiak is alkalmaznak) bizony erős rugó van beépítve a mindössze 5.5mm-es lapba, azaz, pöriknél, kontrapöriknél, lepöriknél hihetetlen lendületet/falsot ad. Pont emiatt a jellege miatt (és a vékony nyele miatt is) lehet vele ügyeskedni asztalon és asztalközelben is. Azt mondhatom, hogy a használható gyorsaság szerinti skálán tényleg gyors fa. Legjobban a Bryce FX 2.1-gyel és G2 FX 2.1-gyel votl szimpatikus nekem. Sajnos a nyelét nem tudtam megszokni, túl nagy a kezem hozzá... :(
Ha valaki egy ügyes offenzív fát keres, sok rugalmassággal és nincs nagy keze, bátran ajánlom...bár kissé drága. Stiga Offensive Classic-kal nem helyettesíthető, az tuti.